Welkom

op de hulppagina gebruikerstest SoilCares Scanner

Hoe kan de Scanner gebruikt worden?

Doordat de Scanner in het veld gebruikt kan worden en binnen 10 minuten een advies geeft, kan je nu op verschillende manieren de bodemvruchtbaarheid bepalen. Tot nu toe wordt altijd een gemiddeld  bodemmonster genomen van gemiddeld 4 ha in Nederland.

Om een gemiddeld bodemmonster met de SoilCares Scanner te meten, dien je eerst als volgt een gemiddeld bodemmonster te nemen:

 1. Loop in een zigzagvorm over het veld en steek op 20 plaatsen, op gelijke afstand van elkaar, grond met behulp van een grondboor. Steek de grond op ongeveer 20 cm diep.
 2. Houd rekening met bijzondere plaatsen in het veld: steek geen grond vlakbij sloten of water of in de buurt van een mesthoop. Steek, als de grond geploegd is, de grond halverwege uit de ploegrug.
 3. Meng de 20 grondmonsters goed in een emmer (NB: bij kleigrond, verkruimel de grond zoveel mogelijk).
 4. Vul het sample-bakje van de Scanner zoals aangegeven op de Quick Reference Card en neem een scan.
 5. Gooi het grondmonster uit het sample-bakje terug in de emmer, meng de grond in de emmer, vul het sample-bakje weer en neem de volgende scan.
 6. Herhaal deze laatste stap nog drie keer.

Om een specifiek, lokaal bodemmonster te analyseren:

 1. Verzamel grond in een emmer van de plaats en de diepte waarvan je een analyse wil maken (advies: 5 steken met een grondboor).
 2. Meng de grondmonsters goed in de emmer (NB: bij kleigrond: verkruimel de grond zoveel mogelijk)
 3. Vul het sample-bakje van de Scanner zoals aangegeven op de Quick Reference Card en neem een scan.
 4. Gooi het grondmonster uit het sample-bakje terug in de emmer, meng de grond in de emmer, vul het sample-bakje weer en neem de volgende scan.
 5. Herhaal deze laatste stap nog drie keer.

SoilCares Scanner gebruiksaanwijzing

SoilCares Scanner Quick Reference Card

Voor de Scanner Quick Reference Card klik je hier

Scanner User Manual

Voor de uitgebreide Scanner User Manual klik je hier

Veelgestelde vragen gebruik Scanner

Je zet de Scanner aan door de ‘scan’ knop twee seconden ingedrukt te houden. Het groene lampje van de scan knop zal enkele malen knipperen en het blauwe lampje in het in het bluetooth symbool zal knipperen.

Het kan gebeuren dat de batterij leeg is, maar dat deze niet begint met laden wanneer je hem aansluit met de lader. Je kunt dit herkennen doordat het groene lampje van het batterij symbool niet knippert. In dit geval heeft de scanner een reset nodig. Neem het ronde uiteinde van de kabel van de lader en houd deze kort tegen het ‘reset’ symbool op de zijkant van de scanner. Je hoort een zachte klik. Verbind de scanner nogmaals met de oplader.

-          De scanner heeft een laadtijd van 11 uur nodig. Met een volle batterij kunnen 20 orders verwerkt worden.

-          Andere vormen van opladen (via laptop, auto, powerbank, etc) kunnen meer tijd nodig hebben. Houdt dan rekening met een laadtijd van 22 uur.

-          Het kan gebeuren dat je de scanner met de oplader verbindt, maar dat deze niet direct begint met laden. Je herkent dit doordat het groene lampje van het batterijsymbool niet knippert. In dit geval heeft de Scanner een reset nodig. Neem het ronde uiteinde van de kabel van de lader en houd deze kort tegen het ‘reset’ symbool op de zijkant van de Scanner. Je hoort een zachte klik. Verbind de scanner nogmaals met de oplader.

-          Het batterij teken knippert oranje of rood: er is een probleem met het opstarten. Reset de Scanner en start opnieuw op.

-          Het batterij teken knippert groen iedere seconde: de Scanner is aan het opstarten.

-          Het batterij teken knippert groen iedere 5 seconden: de Scanner is aan het laden.

-          Het batterij teken is constant groen en het Bluetooth teken knippert blauw: de Scanner is opgestart en wacht op verbinding met de smartphone.

- Het batterij teken knippert groen iedere 5 seconden: de Scanner is aan het laden.

-          Het bluetooth teken is constant blauw: er is verbinding met de smartphone.

-          Het scan symbool knippert groen: de Scanner is aan het scannen.

-          Het scan symbool is constant groen: de Scanner is klaar om te scannen.

-          Het scan symbool lijkt inactief, maar de Scanner staat wel aan: reset de Scanner; de communicatie tussen de app en de Scanner is verstoord geweest.

De Quick Reference Card en de gebruiksaanwijzing leggen de knoppen met tekeningen uit.

Check eerst of de Bluetooth op je smartphone aan staat. Probeer eerst contact te maken met de Scanner via het bluetooth menu in het menu instellingen op de smartphone. Ga daarna terug naar de app en probeer de Scanner te verbinden via de device settings in je account pagina. Als de Scanner geen contact wil maken neem dan contact op met scanner@soilcares.com.

Neem contact op met scanner@soilcares.com. Zij zullen je vertellen hoe we je scanner kunnen vervangen.

Neem contact op met scanner@soilcares.com. Zij zullen je vertellen hoe we je scanner kunnen vervangen.

Neem contact op scanner@soilcares.com. Zij zullen je vertellen hoe we je scanner kunnen vervangen.

Veelgestelde vragen SoilCares Scanner app

Sluit de app helemaal af  en zet uw smartphone helemaal uit. Start dan uw smartphone en de app opnieuw op.

Als je problemen hebt met de app, sluit de app geheel af en start het programma opnieuw op. Als dit ook niet werkt; verwijder de app van je smartphone en installeer de app opnieuw.

Heb je alle stappen goed gevolgd en alle velden correct ingevuld? Heb je een duidelijke en sterke internetverbinding? Als de problemen blijven, sluit de app en start opnieuw op. Als dit ook niet werkt verwijder de app van je smartphone en installeer de app opnieuw.

Heb je alle stappen gevolgd en maakt de Scanner contact met bluetooth met de smartphone? Als dit het geval is ga in de app eerst naar de homepage en daarna terug naar scan. Als het groene lampje daarna nog niet aangaat neem dan contact op met soilcares.helpdesk@soilcares.com

Is de calibratie cap helemaal droog? Is het witte oppervlak vies? Zo ja, maak deze dan voorzichtig schoon met een schuur middel. De cap moet enkele uren drogen. Pas op voor de gele kant van de cap; deze mag absoluut niet nat worden.

Zit je vraag er niet bij?

Neem contact op met scanner@soilcares.com